گلایه یک مشتری از پارس خودرو
حال جا دارد مسؤولان اداره گارانتي پارس خودرو توضيح بدهند كه اين اقدام در جهت منافع چه كسي است و اصولاً قانون (!) آنها بايد قانون تقويت منافع و ايجاد درآمد پايدار براي سارقان باشد يا قانون مشتريمداري و احترام به مشتري؟؟
اخيراً در پي خريد يك دستگاه تندر90 از شركت پارس خودرو و البته بعد از شنيدن تعريفهاي زياد از خودرو و از شركت (در مقابل ايران خودرو كه تندر90 آن اشكالاتي به اندازه حداقل 200 هزار تومان ارزانتر شدن آن دارد) براي ايمني بيشتر به نمايندگي مركزي شرق تهران سايپا براي نصب دزدگير مراجعه نمودم.
لازم به ذكر است كه چندي پيش كه يك خودروي ديگر نيز براي مدتي بدون دزدگير در اختيار بنده بود بعد از گذشت سه روز از خريد آن و در شبي كه آن را در كوچه پارك نموده بودم، به يمن امنيت بالاي ايجاد شده، شيشه آن شكسته شده و ضبط و همچنين زاپاس و لوازم آن از صندوق عقب به سرقت رفته بود كه باعث دردسر فراوان و خرابي اعصاب و گرفته شدن وقت حداقل يك روزه شد.
به هر ترتيب شايد مهمترين كاري كه از دست يك دارنده اتومبيل با اين حد بالاي امنيت محلهها بر ميآيد اين باشد كه لااقل در صورت اقدام اينگونه سارقان لوازم اتومبيل صدايي از خودرو بيرون آيد تا دزد محترم نتواند به راحتي هر آنچه خواست را به سرقت ببرد و مانعي در سر راه وي و رفاه بيشتر وي در انجام كار خود ايجاد نمايد كه تجربه نيز نشان داده است نصب دزدگير در جاهايي كه احتمال تردد ديگران ميرود ميتواند تا حد زيادي انگيزه دزد را براي اقدام خود كاهش دهد.
به هر ترتيب با مراجعه به نمايندگي مركزي سايپا در خيابان دماوند بعد از ترمينال شرق، با اين توضيح مواجه شدم كه «ما دزدگير نصب نميكنيم» و بعد از آن كه جوياي يك نمايندگي ديگر براي نصب دزدگير شدم در يك توضيح بسيار بديع اعلام داشتند كه «اين قانون (!!!) سايپا است» كه نبايد دزدگير نصب شود.
صرفنظر از اينكه اين قانون و قانونگذاري اصولاً به چه معنا ميباشد از آنها خواستم راه حلي براي من ارائه دهند تا حداقل بتوانم در جاي ديگر و نمايندگي ديگر اين كار را انجام دهم كه (بعد از اينكه مسوول پذيرش نمايندگي در حين صحبت با بنده يك تلفن را جواب داد و با موبايل خود نيز خودش با يك نفر ديگر نيز تماس گرفته و حرفهايش با وي نيز تمام شد) به من گفته شد اين امكان وجود ندارد و اگر خارج از نمايندگي هم اين كار را انجام دهيد به هنگام استفاده از گارانتي ماشين شما پذيرش نخواهد شد.
وقتي از آنها خواستم براي اين موضوع و امكان زياد استفاده دزدها از اين حالت توضيح دهند گفتند كه شما اصولاً نبايد دزدگير روي ماشين خود نصب كنيد و بايد ماشين خود را در پاركينگ بگذاريد (!) و اين موضوع را نيز به اداره گارانتي پارس خودرو منتسب نمودند چرا كه ظاهراً اين خودرو در نصب دزدگير، دچار مشكلي در سيستم قفل مركزي خود ميشود و به دليل اين ضعف فني نبايد دزدگير روي آن نصب شود و به گفته اين كارمندان نمايندگي، سيستم ضد سرقت در اتومبيل تعبيه شده است.
البته اين موضوع كه اين سيستم ضد سرقت در مقابل سرقت لوازم و شكسته شدن شيشهها و به سرقت رفتن زاپاس و يا چرخهاي زير اتومبيل چه واكنشي نشان ميدهد نيز قاعدتاً از وظايف نمايندگي و كارمند آن نيست كه بخواهد همه چيز را براي شما توضيح دهد.
به هر ترتيب يه چند نمايندگي ديگر نيز مراجعه نمودم و مشاهده شد كه اين قانون (!) ظاهراً يك قانون فراگير است حال آنكه در بسياري از محصولات (به ويژه در ايران خودرو با آن همه مشكلات) دزدگير در نمايندگي نصب ميشود و اگر در نمايندگي اين كار صورت گيرد مشكلي براي گارانتي خودرو پيش نخواهد آمد كه حداقل حتي اگر يك بازارگرمي و كاسبي خاص هم باشد حداقل آسودگي خيال شما را از كاهش احتمال سرقت لوازم اتومبيل در پي دارد كه به اندازه خود ارزشمند است.
حال جا دارد مسؤولان اداره گارانتي پارس خودرو توضيح بدهند كه اين اقدام در جهت منافع چه كسي است و اصولاً قانون (!) آنها بايد قانون تقويت منافع و ايجاد درآمد پايدار براي سارقان باشد يا قانون مشتريمداري و احترام به مشتري؟؟
البته پر واضح است كه سارقان نيز حق حيات دارند و ظاهراً مسووليت اين عزيزان در قبال حق حيات آنان به شدت به احساس مسؤوليت و وظيفهشان تبديل شده است و اين حس انسان(!) دوستانه در جاي خود قابل تقدير است.
به هر ترتيب خواهشمندم اين نوشته و اين درددل منعكس گردد تا شايد آناني كه در قوه قضائيه و نيروي انتظامي همواره صحبت از كاهش و از بين بردن زمينهها و بسترهاي وقوع جرم ميكنند نيز در مقابل اين اقدام جالب اداره گارانتي پارس خودرو و تقنين (!) جالب داخلي سايپا موضعي اتخاذ نمايند و به مواردي از اين دست نيز توجه بيشتري مبذول دارند چرا كه به نظر ميرسد اين نيز جزئي از وظايف آنها هم باشد.