موضوع: حق تقدم
نمايش پست تنها
قديمي August 9th, 2004, 12:42   #5
yaser_rashidi
مدیر سایت

yaser_rashidi's Avatar

تاريخ عضويت: Mar 2004
محل سكونت: Tehran
تشکر از ايشان: 1,510 بار در 578 پست
yaser_rashidi امتياز غيرفعال است
0

دوستي با عنوان بهبود در بخش مقالات در كامنت يكي از مقالات اين سوال را پرسيده بود :
نقل قول:

با سلام
با توجه به اينكه من تازه وارد كار بورس شده ام اطلاعات خيلي كمي در مورد بورس دارم ويك مشكلي برايم پيش امده لطفا راهنمايي كنيد
مدت يك ماه است كه يك سهامي راخريده ام(700سهم) و اين شركت افزايش سرمايه داده و قيمت ان پايين امده ايا من بايد حق تقدم بخرم ويا چه كار كنم . لطفا اطلاعاتي راكه براي يك مبتدي مفيد مي باشد ارائه دهيد و يا منابعي را معرفي نماييد با تشكر .
دوست عزيز.
بايد اخبار شركتي كه سهمش را داريد با دقت دنبال بكنيد. براي اينكار ميتوانيد به اطلاعيه هاي رسمي سازمان بورس ( در اينجا ميتوانيد آنها را ببينيد : لينك بخش اطلاعيه هاي سايت سازمان بورس ) مراجعه كنيد و اطلاعيه افزايش سرمايه شركتي كه سهمش را داريد پيدا كنيد.
راه ديگر هم زنگ زدن به شركتها و دفاتر رسمي آنهاست. شركتها طبق قانون موظفند اطلاعات را كامل به تمامي سهامداران بدهند. خيلي از شركتها تلفن گويا دارند و اطلاعات افزايش سرمايه و ... را ميگويند.
راه ديگرش هم سوال از كارگزارتان است. حتما ميداند
بعد كه دانستيد مهلت شما براي پذيره نويسي چقدر است ميتوانيد در مهلت قانوني به كارگزار مراجعه كنيد و برگه هاي افزايش سرمايه را بگيريد٬ اگر لازم است پولي به حساب بريزيد ميريزيد و فيش را به كارگزار ميدهيد. همين.
اگر در مهلت قانوني اقدام نكنيد بصورت غيابي حق تقدم را به قيمت روز براي شما ميفروشند و پولش را به حسابتان ميريزند.
البته اين حق تقدم را شما نميخريد(حق تقدمي كه شما بخريد تا وقتي سهم بشود نميتوانيد بفروشيد!) و اين در واقع حق تقدم شما است كه بخاطر داشتن سهم شركت موقع افزايش سرمايه به شما تعلق گرفته و شما حق نگهداري و فروش آنرا داريد.
و فقط هم يكبار قابل خريد و فروش است.

ياز هم اگر سوالي هست در حد توان در خدمت عزيزان هستيم.

[کاربران ثبت نام شده مجاز به مشاهده لینک ها می باشند. ]
yaser_rashidi آفلاين است پاسخ با نقل قول