سلام هومي تريد عزيز
(همونطور كه ميدوني من علامه دهر نيستم و همچين ادعايي هم ندارم

اين موضوع رو تعريف دقيقي ازش نداشتم و فقط مثل شما ازش شنيده بودم برا همين سوال كردم و اينم نتيجه اون B) )
معاملات چرخشي : معاملاتي هستند كه معمولا توسط شركتهاي سرمايه گذاري( كلا شركتهايي كه زير مجموعه دارند ) انجام ميشود.
اولا اين نوع معاملات بدليل ؛واقعي؛ نبودن باطل اعلام ميشود.(توضيح ميدهم ولي فعلا بايد بگم فقط تغيير قيمت باطل ميشود و جابجايي سهم اتفاق مي افتد اما هر نوع تغيير قيمت در اثر اين نوع معامله باطل اعلام ميشود.)
دوما سازمان بورس توسط ناظران و بازرسان بازار اين نوع معاملات را رديابي و كشف ميكند و بصورت اعلاميه آنها را باطل اعلام ميكند.
سوما همانطور كه گفتم شركتهاي سرمايه گذاري (مخصوصا مواقعي كه بدليل گزارشات شفافيت اطلاعات و .... بايد صورت وضعيت پرتفوي بدهند به سازمان بورس) بدلايل زيادي ممكن است نخواهند مثلا فلان سهم در سبدشان باشد.(استراتژي هاي آينده٬ پنهان كاري هاي سياسي٬ .....) از طريق اين معاملات اين مجموعه(بلوك) سهم رو به يكي از زير مجموعه هاشون منتقل ميكنن.
چهارما اين موردي كه گفتم بيشترين دليل اتفاق افتادن معاملات چرخشي است اما دلايل ديگري نيز وجود دارد. مثلا ممكن است حالت بر عكس اتفاق بيافتد و بلوك سهمي از يك زير مجموعه به شركت مادر منتقل شود. و همچنين حالتهاي ديگري نيز ممكن است ولي معمولا نادر است و عوامل مبتلا به همينهايي است كه عرض كردم.
پنجم هم تكرار اينه كه علي رغم اينكه اين بلوك سهم منتقل ميشه و معامله(بلحاظ انتقال سهم) باطل نميشه ولي كليه تغييرات قيمتي مرتبط با اين معامله باطل اعلام شده و در آخر وقت بصورت تعديل در قيمت نهايي(بسته شدن روز) اعمال ميشه.
اميدوارم جوابم قانع كننده بوده باشه.
(ممنون كه باعث شديد من هم مطالب بيشتري ياد بگيرم

)
اگر هر كدام از دوستان مطلب بيشتر يا تصحيحي بر اين موضوع داره من با كمال ميل منتظر شنيدن نظراتش هستم